Con-Edu utbildar inom Ekonomisk brottslighet i Holland

Con-Edu har nu fått ett internationellt uppdrag att utbilda och vidareutveckla erfarna utredare inom Ekonomisk brottslighet i Holland. Samarbetet mellan Con-Edu och FIOD Belastingdienst samt Money Laundering Unit i Amsterdam, har utmynnat i att Con-Edu skall vidareutveckla och höja nivån på deras utredningsmetodik och förhörsmetodik.

Utbildningen omfattar Strategisk användande av bevis samt metodiken att söka alternativa förklaringar. Denna metodik är vetenskapligt säkerställd genom Con-Edus samarbete med Psykologiska Institutionen på Göteborgs Universitet med Professor Pär Anders Granhag och hans team.

Utbildningen genomförs i Amsterdam och är en pilotutbildning som har potential till att även vidareutveckla Hollands polismyndighet samt myndigheten för Ekonomisk brottslighet. Utbildningen genomförs av Bengt Husberg och Royne Nilsson i slutet av november 2014.

holland

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *